Pinterest pratas det om inte lika mycket om nu för tiden, ändå växer plattformen och är numera en utmärkt medie för att nå dina kunder i sin inspirationsresa.

Pinterest är skapat för att inspirera människor - det är hit vi vänder oss när vi känner oss svältfödda på kreativt skapande, DIY-projekt eller vid behov några snabba hacks för att förenkla vardagen. Det är en plattform vars algoritm formas efter vad man själv faktiskt är ute efter, klick efter klick.

Fler och fler marknadsförare värdesätter pinterest i sin marknadsföringsstrategi och i denna artikeln kommer vi diskutera fördelarna med detta faktum. Hur vi på bästa sätt når fram till dessa 454 miljoner aktiva användare med hjälp av det omåttligt populära och växande formatet video content.

Videos på Pinterest

Det finns 2 olika typer av videos som du kan skapa för att marknadsföra ditt företag - betalda video poster och organiska video poster.

Betald video

Betalda video posters på linkedin är ett perfekt sätt att snabbt generera mer sälj och klick till er hemsida - om det görs på rätt sätt. Allt grundar sig i att du kan din målgrupp och ser till att dessa videos är väl anpassade efter deras preferenser och tycke.

Vårt tips att gå via en agentur som oss, med många år i bagaget är vi experter på hur vi på ett kreativt sätt kan nå ut i video format till just eran önskade målgrupp - samt säkerhetsställa att ni inte lägger resurser på content som inte tas emot väl av er målgrupp.

Organisk video

Organiska videos är också viktiga i en marknadsföringsstrategi för pinterst. Dessa videos är supereffektiva i allt som har med brand awareness och trovärdighet att göra. Här ska ert fokus vara på kreativitet och mer genuint, roligt innehåll. Här finns det oändliga möjligheter att skapa sånt som inte behöver ha någon direkt baktanke vid publicering - annat än att skapa innehåll som ni vet er målgrupp uppskattar.

Det svåra med dessa organiska videos kan ta längre tid att nå fram genom bruset, det finns ingen säkerhet i att de kommer generera engagemang på samma sätt som med betalda annonser. - Igen, skapas det innehåll som eran målgrupp tycker om, kommer det nås fram men det kanske tar lite längre tid än betalda.

Varför videos?

Simpelt. Pinterests algorithm prioriterar video content före alla andra former av media som distribueras på plattformen. Detta bidrar till att video content tenderar att rankas högre vid interna och organiska sökningar, dem hamnar högre placerade på pinterests utforskar sida och når därför en betydligt bredare publik utav intresserade tittare.

Pinterest rapporterar

En annan viktig insikt angående video content på Pinterest är det fakto att användarna uppskattar dem. Under 2019 så rapporterade Pintrest att dem såg ett mönster i 6 gånger så många videovisningar som dem gjorde under året innan - vilket i sig tyder på den radikalt ökade populariteten för mediet. Dem gjorde även upptäckten att mottagare av videos på Pinterest är 2,6 gånger mer benägna att göra ett köp/vidta åtgärder efter dem har sett varumärkes videoinnehåll på plattformen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi med statistik i ryggen ännu en gång dra slutsatsen att videoinnehåll är väsentliga i din marknadsföringsplan och bör tas på allvar. Detta fantastiska medium engagerar, inspirerar och ökar ditt trovärdighet till skyarna.

Videoinnehåll kan kännas avancerat för företagare, speciellt om det inte har varit en självklarhet sen innan. Vi finns därför här för dig, och vill gärna avlasta denna vad som kan kännas som en börda av från era axlar.


← Tillbaka till artiklar