Vi var säkra på att kunden skulle bli alldeles till sig, istället såg vi en hint av besvikelse i deras ögon. Redan vid första kommentaren föll poletten ner för oss vart vi hade felat ”Jättesnygga bilder, men …”

När vi lanserade vår Brand Travel produkt i 2013 visste vi att det skulle bli en succé. Att skicka med sina produkter med ett kreatörsteam till exotiska länder för läckra bilder och ett konkurrenskraftigt pris. Vem skulle inte nappa?

Ganska få faktiskt, vår första resa blev snabbt uppbokat av ett klockmärke, ett smyckesmärke, en skjorttillverkare, ett mobilskalstillverkare och en startup inom solglasögon.

Forskning visar att vår hjärna processar bilder 60 000 gånger snabbare än text, och det har även visat sig att kombinationen text + bild är ett 60 gånger mer framgångsrikt sätt att framföra ett budskap på än enbart med text. Detta vet vi. Det som bör tänkas en liten extra gång på är vilka bilder vi faktiskt väljer. Rätt bild tillsammans med rätt innehåll kan förändra hela resultatet med din publikation till det bättre, vilket gör det något verkligen är värt ägna en extra tanke till.

Det kluriga med detta är att lista ut vad som är just ‘’rätt’’ bild för det innehåll du skapat,, nedan kommer därför en kort guide till hur du kan underlätta denna process.

1. Matcha Innehåll

För att göra det möjligt för er att dra nytta av publikationen krävs det att du matchar bilden efter det innehåll som din text innehåller. Målet är att bilden ska spegla och sammanfatta ditt innehåll på bästa sätt möjligt, tänk att dem två komponenterna ska tala samma språk. Med en lyckad matchning mellan bild och text kommer du med stor sannolikhet nå dina läsares fulla uppmärksamhet.

2. Matcha Varumärket

TBA

3. Värdet av eget foto innehåll, skippa gratistjänsterna

Användandet av gratistjänster för bilder och bildbibliotek är bekvämt och välbehövligt, men bilderna i dessa forum kan vid överanvändning uppfattas lite statiska - menat att dem kan kännas lite opersonliga och tråkiga när de överanvänds.

Det finns ett enormt värde i att mixa upp dina egna foton i ditt innehåll. Tänk möjligheten att tillsammans med ett produktionsbolag bygga upp en egen bildbank som ni alltid kan använda och luta er tillbaka på vid skapande av nytt textinnehåll. Att skapa en bildbank gör det också möjligt för er att vid schemalagd produktion se till att skapa innehåll som går att applicera vid flera olika sammanhang anpassat efter ert markansföringsschema.

Vi på Happy Visuals jobbar med att utforma och optimera foto och video banker för att få er marknadsföring att flyta på så gott vi kan. Se till att ta vara på detta och prova på möjligheten att äga en alldeles egna foto-och video bank. Göteborg och Co är ett av dem varumärkena som gör detta tillsammans med oss - nedan är exempel på hur dem har tagit tillvara på vår tjänst.

[BILDER]

Efter ett längre samarbete ihop har Göteborg & CO en bildbank som sträcker sig över hela året och kan därför förse sin marknadsföring som passar ihop med den årstid vi befinner oss i. Detta optimerar marknadsföringen och gör den genuin och trovärdig.

Så vad har vi lärt oss av detta?

Syftet med att ha bilder ska vara att öka kund- och publik upplevelsen i mån om att skapa intresse för de budskap ni vill förmedla med ert innehåll. Se till att inte slösa bort denna chans med en dålig bild.


← Tillbaka till artiklar