Har du hört talas om att "Återanvända" eller "Återvinna" content? Kanske har du hört om fenomenet - kanske inte, i denna artikel kommer vi att iallafall bryta ner exakt vad termen innebär och hur man faktiskt gör när man återanvänder content i sina sociala medier. Varför bör man återanvända och hur kan det hjälpa vårt varumärke.

Kort och gott så innebär "Återanvändning av content" att man distribuerar redan brukat innehåll i nya format än vad de först var menade för. Det vill säga - en artikel kan skapas om till ett podcast avsnitt, en nyhetsartikel kan bli till en annons till Linked-in och en PowerPoint presentation till ett informativt karusell inlägg på Instagram. Man ger sitt existerande content nytt liv utan att det upplevs som tjat för dina följare.

Varför är detta användbart?

Den främsta framgången med att återanvända sitt content är givet möjligheten att kunna skala ner skapandet utav content. För en lyckad sociala medier strategi behöver du alltså INTE ständigt skapa nytt från grunden. Möjligheten att distribuera ut ditt existerande i nya kanaler och i mindre delar gör det återanvändningsbart och sparar dig mängder med tid. En annan mycket relevant fördel med att följa en återanvändnings strategi är att man ges möjligheten att nå nya/större delar utav sin målgrupp. Dina kunder/följare konsumerar förmodligen media på flera sätt en ett det vill säga att en person som lyssnar på podcasts eller ser på webinarium kanske inte alls rör sig i rum där denne läser artiklar eller press. Vi optimerar vår chans att nå ut till fler än vad vi anat.

Upprepning behöver inte uppfattas som tjat

Den absolut mest förekommande fördomen man som företagare kan tänkas ha när det kommer till att återanvända content är rädslan för tjat. En rädsla som grundas i att i och med att ett budskap upprepas, så kan det för en kund eller följare upplevas som information som man tar del av fler än en gång. Ett motbevis till att detta "tjat" skulle ha en negativ påverkan är det faktiska VÄRDET av upprepning & vad det gör med ditt varumärke. Enligt "’’ så behöver en framtida kund höra ditt budskap fler än en gång för att komma ihåg och kunna koppla det till ert varumärke/brand. Det finns alltså ett flertal positiva aspekter med att "tjata’’ ett budskap som kan kopplas till ditt varumärke då det kan leda till förankring och trovärdighet hos konsument/kund.

Start-up eller små företagare med lite kompetens?

Låt dig inte exkluderas i detta fenomen om du som ensam företagare inte besitter den kompetens du behöver för att redigera ihop en video för YouTube eller skapa en klickvänlig annons på Instagram. Besitter du en kompetens kan du ta vidare material du vet funkar och ta hjälp utifrån med att få ut den på nya plattformar. Det finns mängder med klippare, kreatörer, sociala medier proffs som finns där för dig.

Nyhetsbrev -> Linkedin -> Artikel

Detta du läser nu är en text i ett nyhetsbrev. En lite längre text som vi på Happy Visuals distribuerar i vårt nyhetsbrev som går ut till vår bestämda kundbas. Men detta ska komma att bli mer än ett nyhetsbrev. Surfar du in på happy visuals linked-in sida kommer där finnas ett inlägg. Ett grafiskt inlägg med en karusell av bilder som kortfattat förklarar innebörden med "återanvändning av content’’ det vill säga allt vi har informerat om i denna text. Skriver du nu in www.happyvisuals.com i din webbläsare, går in under Artiklar så kommer du där se en ny artikel. Denna artikel handlar om återanvändning av content & hur det är fördelaktigt för dig som företagare. Det du läser just nu, är den kortare versionen av den artikeln. Häftigt va? 😄

Slutsats

Att återanvända ditt content är så 2022, för att det är:
  • Ett sätt att nå din absoluta målgrupp genom att bredda din publik.
  • Kostnadseffektivt
  • Tidseffektivt
  • Gynnande för ditt varumärkes "brand awareness"
  • Driver organisk trafik
  • Kan öka din konvertering
  • En möjlighet att styrka en to-do från ditt redan hektiska schema


← Tillbaka till artiklar